Eerste bezoekers LAGO Sint-Truiden Bloesembad afgelopen weekend verwelkomd

maandag 3 mei 2021

Te midden van het groene sport- en recreatiepark ‘Sportpark Haspengouw’ opende op 1 mei het zwemparadijs LAGO Sint-Truiden Bloesembad. Om dit project te realiseren slaan LAGO zwemparadijzen en de stad Sint-Truiden de handen in elkaar binnen een 30 jaar durende publiek private samenwerking met één doel voor ogen: sport en plezier toegankelijk maken voor alle inwoners van Sint-Truiden maar ook vér daarbuiten.

Duurzaam en toegankelijk
Op 3 juni 2019 werd de eerste steen gelegd van het subtropisch zwembad LAGO Sint-Truiden Bloesembad en de bijhorende sportfaciliteiten. Nog geen 2 jaar later kunnen de deuren geopend worden. Tijdens de ontwerp- en bouwfase werd er gekozen voor duurzame materialen en ging alle aandacht naar veiligheid, toegankelijkheid en quasi energie neutraal bouwen: de zwembaden worden ’s nachts leeggelaten om energieverlies tegen te gaan, warmte wordt gerecupereerd uit lucht en water, zwembad- en regenwater wordt herwonnen, elektriciteitsproductie verloopt via zonnepanelen, … Alle inspanningen samen zorgen ervoor dat er jaarlijks 500 ton CO² meer bespaard wordt in vergelijking met een gemiddeld zwembad. Het gebouw heeft bovendien een groendak waarover je kan wandelen om het zwemparadijs van bovenaf te bewonderen en van een prachtig panoramazicht over het groene park te genieten.

Sport voor iedereen
Sportpark Haspengouw beantwoordt volledig aan het opgebouwde imago van Sint-Truiden als zorgstad. Om zwemmen toegankelijker te maken voor zorgbehoevenden werd het Bloesembad voorzien van een apart doelgroepenbad met verstelbare bodem. Dit instructiebad leent zich ook perfect voor zwemlessen. Vanaf 5 mei zal zwemacademie WaiWai hier voor het eerst kinderen verwelkomen. Volwassen kunnen zich ook aansluiten voor perfectietrainingen en aquasportactiviteiten. 

Sportclubs starten op maandag 3 mei hun activiteiten in het gloednieuwe sportcomplex op. Voor hen is het spannend en bijzonder. Zij zullen terechtkomen op een hypermoderne site met een 25 meter-sportbad en een instructiebad dat tot op een diepte van 3 meter ingesteld kan worden. We openen ook de andere sportfaciliteiten in afstemming met de geldende coronamaatregelen.

In de gloednieuwe Nina-sporthal zullen heel wat sportieve Truienaars al dan niet in clubverband trainen en aan hun gezondheid werken. Er werden aparte zalen voorzien voor dans en gevechtssporten. Buiten zijn er velden voor hockey, beachvolley en petanque. Op de site zal ook LAGO CLUB openen, een splinternieuwe fitness met een uitgebreid aanbod groepslessen en fitnessformules voor elk type sporter. Zelfs een abonnement onbeperkt fitnessen en zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Leden die zich in de maand mei aansluiten, profiteren van een unieke openingsactie: “1 maand betalen en 2 maanden gratis”.

Zwemmen in het sportbad na reservatie
Omwille van de coronamaatregelen kan er enkel gezwommen worden na reservatie via de webshop waar er tijdsloten van 1,5 uur beschikbaar zijn. Er wordt gewerkt met een beperkte capaciteit in de baden en tijdsloten. Makkelijk en veilig. Coronavirussen kunnen niet doorgegeven worden in chloorwater: het doodt immers alle virussen en bacteriën. De kades en de baden worden dagelijks gepoetst en gedesinfecteerd. Een zwembadbezoek aan het gloednieuwe Bloesembad is dan ook een veilige sportbeleving.

Reserveren kan via de website van LAGO .

LAGO Sint-Truiden Bloesembad