Dragen van een mondmasker verplicht voor bezoekers van de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten in Sint-Truiden

woensdag 15 juli 2020

Sinds zaterdag 18 juli is het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt te verplicht voor alle bezoekers boven de 12 jaar van de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten op het grondgebied van de stad Sint-Truiden. Het blijft bovendien verplicht om een mondmasker te dragen in alle publieke gedeelten van de gebouwen van de stad en het OCMW van Sint-Truiden.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en controles werd op de voorbije edities van de Haspengouw Markt en de Sunday Markt vastgesteld dat de sociale afstand en de opgelegde looprichting niet altijd gerespecteerd worden. Daardoor doet er zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen en controles nog steeds een aanzienlijk risico voor op deze markten voor de verspreiding van het coronavirus.

Door het grote aantal bezoekers op de markten, kermissen en braderieën kan één besmette persoon een groot aantal andere personen besmetten. Om het risico op een verspreiding van het virus te beperken en de openbare gezondheid te beschermen, is het daarom aangewezen om mondmaskers of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt, te verplichten op deze markten, kermissen en braderieën. Op 1 juli werd reeds een verplichting ingevoerd voor het dragen van een mondmasker in de publieke delen van de gebouwen van de stad en het OCMW van Sint-Truiden. Deze verplichting blijft gelden.

Het garanderen van de gezondheid en de veiligheid van onze inwoners en de bezoekers van onze stad blijft prioriteit. Daarom wordt het dragen van een mondmasker verplicht op de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten.

Het dragen van een mondmasker is een aanvullende bescherming en stelt ons niet vrij van het toepassen van de 6 gouden regels rond het sociaal gedrag:

  • blijf dus de hygiënemaatregelen respecteren;
  • geef voorkeur aan activiteiten in de buitenlucht;
  • wees alert voor mensen in risicogroepen;
  • respecteer de afstandsregels;
  • beperk je dichte contacten tot 15 personen per week;
  • samenkomen kan enkel in groepen van maximum 15 personen. 
Mondmasker verplicht