Doe mee aan Tournée Minérale!

vrijdag 1 februari 2019

De stad Sint-Truiden zet dit jaar opnieuw haar schouders onder Tournée Minérale. In februari is het Tournée Minérale. Deze actie moet de schadelijke gevolgen van drankgebruik onder de aandacht brengen. Ook het stadsbestuur van Sint-Truiden moedigt dit jaar zijn inwoners aan om alcohol één maandje aan de kant laten staan.

Doe met ons mee en raak in februari geen druppel alcohol aan! We geven je alvast enkele voordelen mee: je lichame herstelt zich sneller, je slaapt beter en je voelt je fitter. Bovendien is ook nog eens goed voor je lijn en je portemonnee.

Volg zeker onze videocampagne op Facebook, in het volgende informatieblad verschijnt er een interview over de schadelijke gevolgen van een alcoholverslaving en in de bibliotheek duikt een pop-upafdeling op met literatuur over drankverbruik en -misbruik. Voor de volhouders, wil het stadsbestuur daarnaast ook een waardig alternatief bieden.

We doen hierbij extra inspanningen om in het bijzonder onze jongeren te sensibiliseren. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Onze dienst Jeugd heeft fuiforganisatoren daarom opgeroepen in februari mocktails te voorzien, als lekkere alcoholvrije alternatieven naast frisdrank en water. Daarnaast reiken we ook polsbandjes aan die duidelijk maken welke leeftijdscategorieën wat precies mogen drinken en richten we locaties waar veel jongeren samenkomen in met opvallende sensibiliseringsborden. Hetzelfde doen we ook nog om rookgedrag te ontmoedigen. 

Tournée Minérale