Diesterstraat: start der werken Fase 1A

Bezig
Start 21-08-2023
De eerste fase van de heraanleg van de Diesterstraat omvat de wegeniswerken op het wegvak van de Diesterstraat tussen het Sint-Gangulfusplein en de Abdijstraat.

De eerste fase omvat de wegeniswerken op het wegvak van de Diesterstraat tussen het Sint-Gangulfusplein en de Abdijstraat.

Fase 1 kent 3 deelfasen om de hinder te minimaliseren en de bereikbaarheid te maximaliseren tijden de uitvoering van de werken:

  • FASE 1A: Diesterstraat, wegvak tussen de Breendonkstraat en de Abdijstraat
  • FASE 1B: Diesterstraat, wegvak tussen de Breendonkstraat en het Sint-Gangulfusplein inclusief de aansluiting op de Breendonkstraat tot huisnummer 68
  • FASE 1C: kruispunt Diesterstraat x Abdijstraat

Hoe verlopen deze werken?

De aannemer start met de opbraak van de bestaande wegenis. Eerst worden de bestaande voetpaden worden zijde per zijde opgebroken en heraangelegd. Op deze manier blijft de doorgang voor voetgangers steeds gegarandeerd. Aansluitend start de aannemer met aanleg van de overige wegenis.

Is de straat nog bereikbaar met de auto?

De zone waar er op dat moment gewerkt wordt is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers (met fiets aan de hand) wordt er steeds een doorgang voorzien ter hoogte van de werkzone. De delen buiten de werkzone zijn nog bereikbaar voor het plaatselijk verkeer.

Voor het doorgaand verkeer is er een hoofdomleiding voorzien via de route Diestersteenweg > Parkstraat > Abdijstraat.

Parkeren

Om een vlotte en veilige uitvoering van de geplande werken te garanderen, wordt per fase een parkeerverbod ingesteld. De wagens moeten buiten de werfzone geplaatst worden. Parkeren kan in de aansluitende straten en op de parking van de Veemarkt.

Naar top