Denk mee

STRAAT ZKT NAAM

In Sint-Truiden worden er dankzij verschillende (woon)projecten regelmatig nieuwe straten aangelegd. Een geschikte naam vinden voor een straat, die past bij de geschiedenis, omgeving en beleving van de straat, is niet altijd eenvoudig.

Daarom wil de stad Sint-Truiden iedereen de kans geven om een invloed uit te oefenen op de straatnaamkeuzes via het participatieproject: STRAAT ZKT NAAM.
 
Woonproject De Kavel
Tussen de Fabriekstraat en de Boomgaardenstraat is de realisatie van woonproject ‘De kavel’ van start gegaan. Binnen de nieuwe woonzone komen drie straten. Voor deze straten kan je nog tot half december een voorstel indienen.
 
Truiense straat grenzend aan Zoutleeuw
Ter hoogte van de Leeuwerweg in Sint-Truiden is er een straat zonder naam. In Zoutleeuw noemt deze straat de Kalemanstraat. Voor het grondgebied Sint-Truiden dient er nog een straatnaam toegevoegd te worden. Voor deze straat kan je nog tot half december een voorstel indienen.

Denk mee met de stad
Heb je een passende naam bedacht? Laat het ons weten. Je kan je voorstel mailen via straatnamen@sint-truiden.be, knip de kaart in het infoblad uit en deponeer deze in de brievenbus aan het stadskantoor of dien je voorstel in via het participatieplatform van de stad Sint-Truiden. In een latere fase kan je op het participatieplatform ook je stem uitbrengen op onze shortlist en maken we hier de winnende straatnaam bekend.

De procedure
Aan het toekennen van een straatnaam gaat een hele procedure vooraf. Wil je graag meer weten over de procedure en de voorwaarden waaraan een straatnaam moet voldoen? Kijk dan op www.sint-truiden.be/straatnamen. Hier kan je ook doorklikken naar het participatieplatform.

Meer info?
Surf naar het participatieplatform of bel het ContactCenter op 011 70 14 14.

monopolie