Het nieuwe net van De Lijn is er voor jou

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Als geen ander ken je de snelste binnenwegen met de fiets, combineer je slim en duurzaam met de bus, tram of trein en vermijd je files waar het kan. Je doet écht je best om minder CO2 uit te stoten … Maar zou het niet fijn zijn als dat allemaal (nog) vlotter kon?

Wel, dan hebben we goed nieuws voor je. Want dankzij de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid zullen al je vervoeropties naadloos op elkaar aansluiten. Ook De Lijn stemt haar aanbod beter af op wat jij nodig hebt. En dat doen ze in verschillende fases.

Zo profiteer jij al vanaf 1 juli 2023 van frequentere bus- en tramritten, meer rechtstreekse verbindingen naar steden, scholen en ziekenhuizen én zal je jouw eigen vervoermiddelen efficiënter kunnen combineren. Ook als je een (mobiele) beperking hebt.

Beweeg mee met het nieuwe busnet in Sint-Truiden vanaf 1 juli 2023

Nog slimmer fiets, bus of trein combineren? Dat kan vanaf 1 juli 2023 in Sint-Truiden. Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Eentje dat echt inspeelt op jouw noden.

Zo ziet het nieuwe net in Sint-Truiden er uit.

Een nieuw busnet in Sint-Truiden

In de provincie Limburg, en dus ook in Sint-Truiden, verandert er heel wat. Vanaf 1 juli 2023 krijgen verschillende van de bestaande buslijnen nieuwe nummers, voert De Lijn enkele handige aanpassingen door in haar aanbod én zal je kennis kunnen maken met de Kothopper.

Meer ritten en handige aanpassingen op lijnen

De Lijn breidt haar aanbod uit met meer lijnen, onder andere aan campussen van hoge en middelbare scholen. Zo wordt het makkelijker om voor het openbaar vervoer te kiezen. Ook krijgen sommige buslijnen een nieuw nummer, zodat je sneller ziet waar je naartoe reist.

Bestaande lijnen krijgen een nieuw nummer

Vroeger gebruikte De Lijn één nummer voor verschillende lijnen. Dat verandert nu, want ze stroomlijnen hun lijnnummers. Elk reisdoel krijgt een eigen lijnnummer – en zo wordt het aanbod duidelijker voor iedereen.

Vervoer op maat 

Lijn 229 verbindt asielcentrum met station

Lijn 229 Sint-Truiden – STVV – Sint-Truiden Station vertrekt aan een nieuwe halte in de buurt van het asielcentrum en stopt aan de haltes Sint-Truiden STVV en Sint-Truiden Station.

Helemaal op de hoogte blijven? 

Je reis uitstippelen? Dat kan vanaf 15 juni via de routeplanner of app van De Lijn. Maak dus snel een account aan in hun app of surf naar delijn.be/nieuwenet.

Ook op de lijn-, halte- en gemeentepagina’s op de website van De Lijn, in de app van De Lijn en folders én aan de Lijnhaltes vind je meer informatie. En dan zijn er nog de medewerkers van De Lijn, die met veel plezier je vragen beantwoorden in de Lijnwinkels of via 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Naar top