Dag van de buren 2023

Sint-Truiden nam dit jaar opnieuw deel aan de Dag van de Buren. Op een 60-tal locaties kwamen buren samen en beleefden een fijne avond.

Het principe is eenvoudig: iemand in de buurt neemt het initiatief om de buren uit te nodigen op een pleintje, een stoep, een inrit ergens in de buurt. Iedereen brengt zijn eigen stoel mee en iets om te drinken en te knabbelen en ze maken er samen een gezellige avond van. Alle initiatiefnemers ontvingen van de stad een ‘Dag van de Buren start-feest-pakketje’ met wat Fair-Trade wijntjes, lokaal geperst appelsap, frisdranken en knabbels.

Overal kwamen mensen op straat om zoals vroeger een praatje te slaan. Op een 60-tal locaties, zowel in het centrum als in de deelgemeentes zaten mensen gezellig samen op de stoep, een pleintje, een inrit of een voortuintje. Mooi weer, toffe buren, een drankje en een hapje … meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn.

Kriebelt het om je buurt samen te brengen?

Het lokaal bestuur wil alle inwoners stimuleren om hun buren beter te leren kennen. 
Goede buren zorgen voor elkaar met een glimlach of een vriendelijk woord. Ze steken een handje toe waar nodig of zetten zich in voor hun buur(t).

Heb je zin gekregen om zelf een buurtcomité te starten?

Neem dan een kijkje op www.sint-truiden.be/buurtwerking, stuur een mailtje naar buurtwerking@sint-truiden.be of neem contact op met de coördinator Buurtwerking via 0492 15 68 87.

Media-albums

Naar top