Buitenpret, buurt aan zet

donderdag 11 januari 2018

Geef nu je mening over de speelpleinen in Sint-Truiden. Doe nu mee, want jij bent aan zet!

Participatietraject in 2 fasen
De stad wil niet gewoon de huidige speelpleinen vernieuwen. We willen weten waar onze kinderen en jongeren nood aan hebben en op basis daarvan investeren in de aanpassing van reeds bestaande speelomgevingen of misschien zelfs zorgen voor nieuwe plekken. Daarom vragen we de mening van al onze inwoners, zowel jong als oud. Een zinvolle invulling van onze openbare ruimte is immers belangrijk voor iedereen. Onder de noemer ‘buitenpret, buurt aan zet’ rollen we de komende maanden een participatietraject uit. In een eerste fase roepen we alle Truienaren op om een korte enquête in te vullen op de website buitenpret.net.

Nadien gaan we verder met een aantal mensen die het project meer willen uitdiepen om te komen tot concrete aanbevelingen. Wat zijn jouw dromen? Heb je grootse plannen of kleine ideeën voor kinderen en jeugd die de toekomst van onze stad meer kleur kunnen geven? Of zijn er zaken die je anders wil zien? Dingen die volgens jou dringend aangepakt moeten worden? Wij zijn benieuwd naar alle suggesties.

We gaan ook op pad met een babbelbox. Iedereen die langskomt kan hier laten weten wat hij of zij zeker wil zien op het ideale speelplein. We starten op zaterdag 27 januari. Dan staat de babbelbox op de Groenmarkt aan de achterkant van het stadhuis. Alle suggesties van onze inwoners en bezoekers worden mee opgenomen in het participatietraject.

Buitenpret.net
Geef tussen 12 januari en 10 februari jouw mening te geven via de website buitenpret.net. Er is een vragenlijst voor kinderen tot en met 15 jaar en eentje voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Via de resultaten van deze enquête krijgen we inzicht in wat er leeft in de buurten, om zo in de toekomst het aanbod beter te kunnen afstemmen op de wensen van de bewoners.

Wie de vragenlijst invult, maakt bovendien kans op één van de 100 leuke prijzen (zwembeurten, filmtickets, gratis springkasteel voor op een feestje, …).”

Toekomstdenken
Na de verwerking van de gegevens uit de enquête start vanaf 10 maart het eigenlijke participatietraject. Samen met alle betrokkenen, jong en oud, wordt er actief gezocht naar oplossingen en ideeën om het beter te doen. Een oefening in toekomstdenken dus: wat moet er gebeuren opdat Sint-Truiden een echte kind- en jeugdvriendelijke stad zou zijn? De ideeën en suggesties kunnen ingegeven worden op een online platform. Er is ook materiaal ter beschikking waarmee kinderen, burgers of organisaties zelf aan de slag kunnen gaan in de buurt, school of jeugdvereniging.

Op 21 april organiseren we een slotmoment waarbij alle deelnemers samenkomen om alle verzamelde ideeën te bekijken en te komen tot concrete voorstellen en aanbevelingen.

Meer info?

Buitenpret, buurt aan zet