Bubbelpret zorgt voor een zomer vol leuke activiteiten

dinsdag 12 juli 2022

Ook dit jaar kunnen kinderen en jongeren in Sint-Truiden weer uitkijken naar een leuke zomer boordevol activiteiten. Tijdens Bubbelpret geven medewerkers van verschillende stadsdiensten het beste van zichzelf om voor hen een mooi programma uit te werken. De hele zomervakantie lang kunnen kinderen en jongeren van 2,5 tot 14 jaar samen genieten van sport, spel en heel wat creatieve activiteiten.

Met deze nieuwe editie van Bubbelpret zorgt het lokaal bestuur van Sint-Truiden opnieuw voor een leuke vakantiewerking in kleine groepen in het stadscentrum en de deelgemeenten. Hiermee speelt de stad verder in op de vraag van ouders naar voldoende activiteiten voor hun kinderen dicht bij huis. In juli en augustus zullen iedere week meer dan 500 kinderen samen spelen, knutselen, zingen en sporten in 17 bubbels verdeeld over 12 locaties in Sint-Truiden.

Schot in de roos

In het verleden is bewust voor gekozen om een werking aan te bieden in kleinschalige bubbels. Die aanpak was een schot in de roos. Dat bleek ook uit een bevraging die  is afgenomen bij de ouders, en wordt nu ook bevestigd door zeer goede inschrijvingscijfers. Ondertussen zijn de meeste bubbels bijna helemaal volzet.

Door het werken met kleinere groepjes, kan het aanbod beter afgestemd worden op verschillende leeftijdscategorieën. Zowel jonge kinderen als jongeren hebben een aanbod op maat. Jongeren tot en met 14 jaar zijn welkom in de Sporthal aan de Jodenstraat, waar ze kunnen deelnemen aan coole workshops of gewoon komen chillen.

Uitdagend sportaanbod

Voor kinderen die houden van een sportieve uitdaging is er opnieuw gezorgd voor een speciale sportbubbel in het Sportcomplex van Nieuw Sint-Truiden. Daar kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar kennismaken met verschillende sportdisciplines. Zo krijgen alle jongeren uitgebreid de kans om hun eigen talenten te verkennen. Iedere week staat in het teken van een ander thema. Zwemmen, balsporten, buitensporten, teamwork… het komt allemaal aan bod, maar er is zeker ook plaats voor meer avontuurlijke werkvormen, waarbij we de deelnemers uitdagen om hun sportieve grenzen verleggen.

Betaalbare tarieven voor iedereen

De stad Sint-Truiden wil dat elk kind kan genieten van Bubbelpret. Daarom is er bewust voor gekozen om de vakantiewerking zo betaalbaar mogelijk te houden. Het gewone tarief bedraagt 25 euro per kind per week, vanaf het tweede kind is er een korting van 25 %. Ouders van kinderen in een moeilijke thuissituatie, die recht hebben op een korting via UiTPAS Haspengouw kunnen rekenen op een korting van 80%.

 

Alle info over Bubbelpret is terug te vinden op de website www.bubbelpret.be.
Er zijn nog enkele vrije plaatsen. Inschrijven kan online via de website.

Meer info?

Bubbelpret