Bouw nieuw ontmoetingscentrum Runkelen van start

dinsdag 2 oktober 2018

De stad Sint-Truiden startte op dinsdag 2 oktober met de bouw van een buurthuis in Runkelen. Dat komt op een boogscheut van de dorpskerk, op de plaats van het huidige parochiecentrum. Dat is te zeer verouderd en wordt daarom afgebroken. Met het ontmoetingscentrum investeert het stadsbestuur 800.000 euro in infrastructuur voor het lokale verenigingsleven.

De plannen liggen klaar, de vergunningen zijn in orde en de aannemer is gekend: de bouw van het nieuwe buurthuis in Runkelen kan dus van start gaan. In een eerste fase gaat het verouderde parochiecentrum dat er nu staat tegen de vlakte. Op dinsdag 2 oktober gaf het stadsbestuur van Sint-Truiden de eerste kraanstoot om de afbraakwerken symbolisch in te zetten.   

Het verouderde parochiecentrum ruimt plaats voor een multifunctioneel gebouw met een eigentijdse uitstraling en allerlei innovatieve, duurzame voorzieningen zoals zonnepanelen. In totaal investeren we hiermee zowat 800.000 euro in kwaliteitsvolle infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van onze deelgemeente Runkelen.

De plannen voorzien in een polyvalente zaal, een aanpalend buitenterras, een modern sanitair en een uitgebreide opwarmkeuken. Buiten is er ruimte voor een parking en een speeltuintje. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor inwoners en verenigingen die er gebruik van zullen maken.

Meer info?

Bouw nieuw buurthuis Runkelen