Bordeaux huisvuilzakken met restafval deze zomer gratis ingezameld op het containerpark

maandag 24 juni 2019

Inwoners van Sint-Truiden kunnen tussen 2 juli en 28 september gratis hun restafval aanbieden op het containerpark van de stad. Zo hoeft niemand onaangenaam lang zijn of haar volle huisvuilzakken thuis te bewaren.

Tijdens de warme zomerdagen is het niet evident om voor lange tijd vuilnis in huis te stockeren. Vooral wie geen of beperkte ruimte heeft om afval tijdelijk te bewaren, wordt dezer dagen met de ongemakken hiervan geconfronteerd. Daarnaast kan het ook gebeuren dat je een volle huisvuilzak niet kan buitenzetten omdat je op reis bent. Het stadsbestuur van Sint-Truiden komt daarom met een oplossing.

Van 2 juli tot met 28 september kunnen onze inwoners hun gevulde bordeaux huisvuilzakken met restafval gratis afleveren op het containerpark. Zo hoeven mensen die een beperkte stockageruimte hebben of op reis vertrekken hun volle vuilniszakken niet langer dan nodig te bewaren. Dat kan met deze hitte immers knap lastig zijn, en daar wilden we dan ook graag een antwoord op bieden.

Het aangeboden afval moet wel in een daartoe behorende bordeaux huisvuilzak van Limburg.net zitten. Het vuilnis wordt op zijn beurt namelijk door de afvalintercommunale voor verwerking opgehaald. Daarnaast blijven de veertiendaagse omhaalrondes natuurlijk ook zoals gepland plaatsvinden.

Wie dus geen problemen heeft om zijn of haar volle huisvuilzak thuis te stockeren, kan het afval gewoon op de voorziene dagen buiten deponeren. Er wordt nu wel gevraagd om dat zeker te doen vóór 6u op de ophaaldag. Tijdens de hittegolf beginnen de vuilnisarbeiders vroeger te werken, om de ergste warmte een beetje voor te zijn.

De openingsuren en andere praktische info van het containerpark van Sint-Truiden zijn terug te vinden op www.sint-truiden.be/containerpark.

Meer info?

afbeelding huisvuilzakken