Bomenbeul

Speel de Escape Game in Sint-Truiden en ontrafel het mysterie van de omgehakte bomen

Al enkele weken regent het op het politiebureau van commissaris Dedecker meldingen van omgehakte of verminkte bomen. Dedecker en zijn team werken dag en nacht aan de zaak, maar voorlopig ontbreekt elk spoor van de dader(s).

Daarom doet de commissaris een beroep op jullie! Trek met een groepje van minstens 2 spelers de stad in en ontrafel het mysterie van de omgehakte bomen. Deze Crimi tocht speelt zich dus af in de buitenlucht en is gericht op spelers ouder dan 14 jaar. Jongere kinderen kunnen ook deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Reken op zo’n twee à drie uur tijd om te spelen.

Je kan de zoektocht op elk moment van de dag starten, maar vermijd populaire start tijdstippen zoals zaterdag of zondag om 14u om relaxed te kunnen spelen. De startplaats is aan de achterkant van de begijnhofkerk (Adres: Begijnhof 25/33, Sint-Truiden). Daar neem je via Facebook Messenger contact op met commissaris Dedecker voor de briefing.

Zin om te spelen? Zorg dan zeker dat één iemand van je team nauwkeurig de volgende instructies volgt om klaargestoomd te worden voor de spannende crimitocht:

  1. Vraag een spelcode aan via www.dasbox.be/spelcodes en kies voor 'De Bomenbeul' Sint-Truiden
  2. Je hebt een Messenger-account nodig, gekoppeld aan een actief Facebook-profiel. Indien je daar niet over beschikt, kan je een spelaccount aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be
  3. Installeer Facebook Messenger op je smartphone en zoek naar “supersecretdasbox” of tik “m.me/supersecretdasbox” in de zoekbalk van je browser.
  4. Typ “Hallo”, de chatbot zal je daarna vragen naar de spelcode. Zo maak je kennis met Commissaris Dedecker, die jullie zal begeleiden tijdens het spel.
  5. Reageert de Messenger-bot niet als je “Hallo” tikt, dan is je Messenger-account niet gelinkt aan een Facebookprofiel. Probeer met een ander Messenger-account of mail naar info@dasbox.be 
  6. Heb je andere problemen bij het opstarten of onderweg, contacteer dan onze hulplijn op 0485 85 85 86 of mail naar info@dasbox.be
  7. Zorg ervoor dat je telefoon 100% is opgeladen voor je vertrekt. Het contact met de chatbot kan je batterijniveau snel doen slinken en zeker voor oudere toestellen is een powerbank geen overbodige luxe.
  8. Download vooraf de Eufy Security app. Die zal je éénmalig nodig hebben tijdens het spel en is makkelijk te installeren via de Play Store (voor Android-toestellen) of de App Store (voor Apple-gebruikers). Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen, gewoon downloaden volstaat.
  9. Tot slot heeft een goede rechercheur - zelfs in 2021 - pen & papier bij de hand om belangrijke zaken overzichtelijk te kunnen noteren. Belangrijke tip! 
  10. Als dat allemaal gelukt is, ben je klaar om op pad te gaan. Begeef je naar het begijnhof van Sint-Truiden (achterkant van de begijnhofkerk), waar de commissaris je verdere instructies zal geven om het spel te starten.