Besluit gouverneur aangaande inzetten van seizoenarbeiders die zich inschrijven in de provincie Limburg.

vrijdag 31 juli 2020

In overleg met de burgemeesters heeft de waarnemend gouverneur van Limburg een politiebesluit uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan bij het inzetten van seizoenarbeiders in onze provincie. 
 
We geven hieronder een overzicht van de maatregelen:  

  1. Seizoenarbeiders afkomstig uit het buitenland die afkomstig zijn uit een land dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcode GROEN  krijgt en zich inschrijven in de provincie Limburg moeten hun temperatuur laten nemen door de werkgever bij aankomst. Bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen moet meteen een arts worden geraadpleegd. 
  2. Seizoenarbeiders afkomstig uit het buitenland die afkomstig zijn uit een land dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcode ORANJE OF ROOD krijgt en die zich inschrijven in de provincie Limburg moeten zich meteen bij aankomst in de provincie laten testen op coronavirus COVID-19 en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan.
  3. De werkgevers moeten dagelijks de temperatuur nemen van hun ingeschreven seizoenarbeiders, deze registeren en bij verhoogde temperatuur of duidelijke ziektesymptomen meteen een arts raadplegen. 
  4. De seizoensarbeiders moeten in dezelfde, vaste groepen van maximaal 10 personen worden tewerkgesteld. Indien er bij iemand uit de groep een hoge temperatuur wordt vastgesteld of er een duidelijk vermoeden van besmetting is, moet de hele groep afgezonderd worden in afwachting van het testresultaat.

Deze maatregelen gelden vanaf 31 juli 2020 tot en met 31 augustus 2020. De naleving van deze maatregelen zal gecontroleerd door de lokale politie en de federale politie.

Je kan het volledige besluit hier downloaden.

Meer info?

Boomgaard - seizoensarbeid