Autodelen

Bij autodelen maken meerdere personen om beurten gebruik van één of meerdere (gezamenlijke) wagens. Het principe is: jij gebruikt een auto wanneer jij hem nodig hebt, wanneer de wagen stilstaat kan iemand anders hem gebruiken. Het gebruik van een auto wordt losgekoppeld van het bezit ervan.Autodelen gaat uit van het standpunt dat een auto een bijzonder nuttig en praktisch vervoermiddel is, dat doordacht, efficiënt en selectief gebruikt moet worden. Een auto is immers niet voor elke verplaatsing het meest geschikte vervoermiddel.

Autodelen kan een oplossing zijn voor veel mensen, maar vooral voor:

  • wie geen auto heeft, maar er af en toe wel één kan gebruiken.
  • wie zijn/haar (tweede) auto vrij weinig gebruikt (minder dan 12.000 km per jaar).
  • wie overweegt om een (tweede) auto aan te kopen.

 

Wil je deelnemen? Schrijf je dan hier in!

Het huishoudelijk reglement kan je hieronder downloaden. (bekendgemaakt op de website van de stad Sint-Truiden op 12 december 2017).

 

Morgen zonder diesel? 

 

Op dinsdag 24 april organiseert de stad Sint-Truiden in samenwerking met Dats24 een infomoment rond alternatieven op de traditionele diesel- of benzineauto's.

Is elektrisch rijden haalbaar voor alle verpaaltsingen, en zijn wagens op CNG en waterstof echt de toekomst? Voor welke verplaatsingen kunnen we perfect de elektrische fiets inschakelen? Deze en tal van andere vragen komen aan bod.

Je zal ook testritten kunnen maken met wagens op CNG, elektriciteit of waterstof en met elektrische fietsen. Lokale dealers geven er je graag wat uitleg bij hun aanbod.

Het event vindt plaats op Brustem bedrijventerrein, Lichtenberglaan 1035 (Hal26/27). 

Wil je deelnemen? Schrijf je dan hier in!

 

 

BijlageGrootte
PDF icon Huishoudelijk reglement autodelen831.4 KB