Artie Fartie

PROEF VAN KUNST, CULTUUR EN EDUCATIE!

Voor kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar. Geen ervaring nodig!
Inschrijvingen: info.jeugd@sint-truiden.be of 011 70 18 80. 

 

UITSTAP KROKUSVAKANTIE: MAS EN FOTOMUSEUM
Datum: Donderdag 27 februari 2020
Tijdstip: Vertrek 08u30, aankomst 17u30
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden aan de Trudo sporthal
Leeftijd: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

De jongsten ontdekken het MAS (museum aan de stroom) als echte ontdekkingsreizigers, ze ontmoeten allerlei figuren en culturen. Na het uitdagende speur- en zoekwerk gaan de kinderen in het atelier aan de slag waar ze een prachtig kunstwerk maken. De oudere kinderen ontdekken het MAS als echte scheepsvaarders. Ze ontdekken de geschiedenis van de haven van Antwerpen via leuke spelletjes.

Namiddag trekken we naar het fotomuseum waar de jongsten zich amuseren met PIXELPRET Kan je een museum bezoeken met je ogen dicht? Kan jij ondersteboven een foto maken? Zij zullen het ontdekken! De oudste kinderen gaan TOVEREN MET LICHT! We trekken naar de donkere kamer en maken leuke fotogrammen met voorwerpen en fotopapier. Voor deze originele foto's heb je zelfs geen camera nodig. We ontwikkelen de fotogrammen helemaal zelf en nemen ze mee naar huis.

UITSTAP KROKUSVAKANTIE: CMINE EXPEDITIE EN FILMNAMIDDAG
Datum: Vrijdag 28 februari 2020
Tijdstip vertrek: 09u00, aankomst 18u00
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden aan de Trudo sporthal
Leeftijd: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

Kom met ons de mijnen in Genk ontdekken tijdens deze leuke belevingswandeling. Aan de hand van geluiden, virtual reality en het beklimmen van de toren voel jij je al snel zoals de mijnwerkers vroeger. In de namiddag gaan we lekker relaxen in de filmzaal van euroscoop en kijken we de nieuwste kinderfilm, we sluiten de dag af door het labyrint te verkennen.

 

WORKSHOP SMARTPHONE FOTOGRAFIE
Datum: Woensdag 11 maart 2020
Tijdstip: 13u30-16u30
Locatie: CC De Boogaard (Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden)
Leeftijd: +13 jaar
Kostprijs: 10 euro (-26 jaar), 15 euro (+26 jaar)

Met onze smartphone als enige wapen schieten we straffe foto’s. Moeilijk vakjargon uit de fotografie, daar wagen we ons niet aan. Wel ga je naar huis met een stevige portie tips en tricks en DIY filters om goede foto’s te maken met je smartphone. Voor deze workshop heb je geen voorkennis nodig, enkel een telefoon met een camera en veel goesting!

 

WORKSHOP YOUTUBE CHALLENGES
Datum: Woensdag 1 april 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: +8 jaar
Kostprijs: 5 euro

Het internet staat vol met filmpjes van mensen die spectaculaire, gewaagde of grappige stunts uithalen. Ben je zelf iemand die graag uitdaagt en uitgedaagd wordt? Kom samen met een team superdurvers en haal het beste uit jezelf. Je maakt zelf een reportage van je echte of in scène gezette stunts.

 

WORKSHOP ZEEFDRUK, LINODRUK en DIGITAAL ZELFPORTRET
Datum: Woensdag 20 mei 2020
Tijdstip: 18u-21u30
Locatie: Academie Haspengouw [beeld], Gorsemweg 55-57, 3800 Sint-Truiden
Leeftijd: 14-18 jaar
Kostprijs: GRATIS

Zit jij boordevol creatieve kriebels? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Tijdens 4 lesuren maak je kennis met 3 grafische technieken. Je kan textiel zeefdrukken zoals Warhol, een lino van een cactus drukken en een digitaal zelfportret ontwerpen in de stijl van Lichtenstein. De resultaten mag je mee naar huis nemen.

 

WORKSHOP STEMPELEN MET FOAM
Datum: Woensdag 13 mei 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: Academie Haspengouw [beeld], Gorsemweg 55-57, 3800 Sint-Truiden
LEEFTIJD: 6 -12 jaar
Kostprijs: 5 euro

Welke materialen kan je gebruiken om mee te stempelen? Kan iedereen een stempel maken? Hoe gebruik je dat dan? Dit en nog veel meer kom je te weten in deze workshop. We maken onze eigen stempel en gebruiken 'm op verschillende manieren. Je gemaakte kunstwerken en je stempel neem je na de workshop gewoon mee naar huis!

 

WORKSHOP GRAFFITI FOR KIDS
Datum: Woensdag 3 juni 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: Dienst Jeugd (Rellestraat 5540, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: +8  jaar
Kostprijs: 10 euro

Graffiti is vandalisme? Nee hoor! Graffiti is bij uitstek de taal van de straat en van jongeren. In deze workshop leer je eerst kort over de geschiedenis en het ontstaan van graffiti. Daarna leer je zelf de spuitbus hanteren om samen met een echte graffitispuiter een heus graffitikunstwerk te maken dat je daarna gewoon mee naar huis mag nemen.

 

WORKSHOP HOW TO DJ
Datum: Woensdag 23 september 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: +10  jaar
Kostprijs: 10 euro

Ondertussen is dj’en meer dan plaatjes draaien. Dj’s zijn wereldsterren geworden. Met laptops en controllers is het één van de meest creatieve manieren om je in muziek uit te leven. Wij leren de deelnemers de perfecte mix te maken met professioneel dj-materiaal. Het is de zaal aanvoelen en met de juiste muziekkeuzes en timing je eigen stem en stijl ontwikkelen. Hierbij werken we met controllers en dj-software. De beginnende dj’s leren de geheimen van het scratchen en het beatmixen en draaien op het einde van de workshopreeks een hele set in elkaar.

 

WORKSHOP Ballonplooien
Datum: Woensdag 21 oktober 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: +9  jaar
Kostprijs: 5 euro

Op een leuke en speelse  manier leren we samen de meest gekke en kleurrijke figuren knutselen met ballonnen. Bloemen, zwaarden of hondjes? … je leert ze allemaal plooien!  Voorkennis is niet nodig dus als er af en toe een ballon knalt maakt dat het plezier alleen maar groter.

 

UITSTAP HERFSTVAKANTIE: ATOMIUM EN KINDERMUSEUM
Datum: Donderdag 5 november 2020
Tijdstip: Vertrek 09u00, aankomst 17u30
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden aan de Trudo sporthal
Leeftijd: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

De 9 bollen van het 102 meter hoge Atomium sieren al jaren de skyline van Brussel. We ontdekken samen met een wervelende  gids alle geheimen van het meest bekende gebouw van Belgie. Na het atomium bezoeken we het kindermuseum: we vliegen van zaal naar zaal en al spelend en creërend leren we op een creatieve manier onszelf en de wereld rondom ons beter kennen. In de speciale sprookjeskamer maken we ons eigen sprookje. Ook kan je je creativiteit helemaal loslaten in de bouwkamer. 

 

UITSTAP HERFSTVAKANTIE: PLANETARIUM KATEVENNEN
Datum: Vrijdag 6 november 2020
Tijdstip: Vertrek 09u00, aankomst 17u30
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden aan de Trudo sporthal
Leeftijd: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

In de voormiddag volgen we de workshop Rocket Science waarbij je zelf een raket bouwt die bij de lancering alle records breekt!  In de namiddag ga je op speurtocht doorheen de expo over de oerknal en bekijken een coole 360° show waarbij het lijkt alsof je zelf in het heelal zit. We eindigen de dag met een bezoekje aan de sterrenwacht waar je misschien zelf een ster of planeet kan spotten.

WORKSHOP KLEUTERBALLET
Datum: Woensdag 18 november 2020
Tijdstip: 14u00-15u00    
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden danszaal Trudo sporthal
LEEFTIJD: 4-6 jaar
Kostprijs: 5 euro

Tijdens deze workshop maken de kinderen op  een speelse wijze kennis met dans, beweging, ritme en muziek met aandacht voor de kinderlijke fantasie en creativiteit van kleuters.

WORKSHOP KINDERKOKEN
Datum: Woensdag 2 december 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

Kom met ons koken en beleef een echte Willy Wonka Chocolade Xperience. Kinderen kiezen uit verschillende chocolades en maken zelf de lekkerste chocoladelolly's. Afwerken doen ze geheel in Willy Wonka stijl met allerlei gekke en leuke toppings. Iedereen gaat naar huis met leuke en lekkere lolly's.  

Artie Fartie