Artie Fartie

PROEF VAN KUNST, CULTUUR EN EDUCATIE!

Voor kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar. Geen ervaring nodig!
Inschrijvingen: info.jeugd@sint-truiden.be of 011 70 18 80. 

Alle activiteiten en evenementen van de stad Sint-Truiden worden geannuleerd tot en met 1 juli 2020, ook de activiteiten van Artie Fartie in deze periode. De activiteiten die gepland zijn voor september, oktober, november en december kunnen voorlopig wel plaatsvinden.

 

WORKSHOP HOW TO DJ
Datum: Woensdag 23 september 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: +10  jaar
Kostprijs: 10 euro

Ondertussen is dj’en meer dan plaatjes draaien. Dj’s zijn wereldsterren geworden. Met laptops en controllers is het één van de meest creatieve manieren om je in muziek uit te leven. Wij leren de deelnemers de perfecte mix te maken met professioneel dj-materiaal. Het is de zaal aanvoelen en met de juiste muziekkeuzes en timing je eigen stem en stijl ontwikkelen. Hierbij werken we met controllers en dj-software. De beginnende dj’s leren de geheimen van het scratchen en het beatmixen en draaien op het einde van de workshopreeks een hele set in elkaar.

 

WORKSHOP Ballonplooien
Datum: Woensdag 21 oktober 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: +9  jaar
Kostprijs: 5 euro

Op een leuke en speelse  manier leren we samen de meest gekke en kleurrijke figuren knutselen met ballonnen. Bloemen, zwaarden of hondjes? … je leert ze allemaal plooien!  Voorkennis is niet nodig dus als er af en toe een ballon knalt maakt dat het plezier alleen maar groter.

 

UITSTAP HERFSTVAKANTIE: ATOMIUM EN KINDERMUSEUM
Datum: Donderdag 5 november 2020
Tijdstip: Vertrek 09u00, aankomst 17u30
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden aan de Trudo sporthal
Leeftijd: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

De 9 bollen van het 102 meter hoge Atomium sieren al jaren de skyline van Brussel. We ontdekken samen met een wervelende  gids alle geheimen van het meest bekende gebouw van Belgie. Na het atomium bezoeken we het kindermuseum: we vliegen van zaal naar zaal en al spelend en creërend leren we op een creatieve manier onszelf en de wereld rondom ons beter kennen. In de speciale sprookjeskamer maken we ons eigen sprookje. Ook kan je je creativiteit helemaal loslaten in de bouwkamer. 

 

UITSTAP HERFSTVAKANTIE: PLANETARIUM KATEVENNEN
Datum: Vrijdag 6 november 2020
Tijdstip: Vertrek 09u00, aankomst 17u30
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden aan de Trudo sporthal
Leeftijd: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

In de voormiddag volgen we de workshop Rocket Science waarbij je zelf een raket bouwt die bij de lancering alle records breekt!  In de namiddag ga je op speurtocht doorheen de expo over de oerknal en bekijken een coole 360° show waarbij het lijkt alsof je zelf in het heelal zit. We eindigen de dag met een bezoekje aan de sterrenwacht waar je misschien zelf een ster of planeet kan spotten.

WORKSHOP KLEUTERBALLET
Datum: Woensdag 18 november 2020
Tijdstip: 14u00-15u00    
Locatie: Veemarkt Sint-Truiden danszaal Trudo sporthal
LEEFTIJD: 4-6 jaar
Kostprijs: 5 euro

Tijdens deze workshop maken de kinderen op  een speelse wijze kennis met dans, beweging, ritme en muziek met aandacht voor de kinderlijke fantasie en creativiteit van kleuters.

WORKSHOP KINDERKOKEN
Datum: Woensdag 2 december 2020
Tijdstip: 14u00-17u00    
Locatie: GAZO (Gazometerstraat 3, 3800 Sint-Truiden)
LEEFTIJD: 6-12 jaar
Kostprijs: 10 euro

Kom met ons koken en beleef een echte Willy Wonka Chocolade Xperience. Kinderen kiezen uit verschillende chocolades en maken zelf de lekkerste chocoladelolly's. Afwerken doen ze geheel in Willy Wonka stijl met allerlei gekke en leuke toppings. Iedereen gaat naar huis met leuke en lekkere lolly's.  

Artie Fartie