Tentoonstelling

7 gevonden resultaten

Waar
Minderbroederskerk Sint-Truiden
Wanneer
Van 16 maart 2019 tot 17 maart 2019
De Limburgse floristen van de Koninklijke unie van België zijn te gast op de Minderbroederssite van Sint-Truiden met een tentoonstelling rond bloemen en kunst op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019. Bloemkunstenaars maken een bloemstuk dat past bij een kunstwerk. Deze kunstwerken worden geveild voor een goed doel. De kerk zal, voor de laatste keer, mooi bebloemd worden door de Truiense floristen.
Meer info
Waar
Cultuurcentrum de Bogaard Sint-Truiden
Wanneer
Van 17 mei 2019 tot 26 mei 2019
Met trots presenteren onze deelnemers hun eigen creaties geïnspireerd op bestaande werken met achter ieder werk een eigen verhaal, emotie, uitdaging, een leerproces, een gevoel van waardering en erkenning.
Meer info
Waar
Kantsite Kant in Vlaanderen Sint-Truiden
Wanneer
Van 16 augustus 2018 tot 26 augustus 2019
Kant in Vlaanderen vzw is een koepelorganisatie officieel erkend als vertegenwoordiger voor het immaterieel erfgoed kant en aanverwante technieken bij de Vlaamse Gemeenschap. In deze tentoonstelling stellen wij de Evolutie voor die het kanterfgoed in Vlaanderen heeft doorgemaakt vanaf het ontstaan tot de hedendaagse uitvoeringen.
Meer info
Waar
Onze Lieve Vrouwkerk Sint-Truiden
Wanneer
Van 12 september 2019 tot 12 december 2019
Een wandtapijt als blijvende herinnering aan de Trudofeesten 2019 opgebouwd uit hedendaagse kant, brokaat en textiele werkvormen.
Meer info
Waar
Hoeve Houwaer Sint-Truiden
Wanneer
Van 13 december 2018 tot 23 december 2019
Meer dan 150 kunstenaars nemen deel aan het kunstproject "Licht" met oude lampjes en ander materiaal van de voormalige lampjes fabriek in de Vissegatstraat te Sint-Truiden. De tentoonstelling loopt op 3 locaties in Sint-Truiden: de hoeve Houwaer - Halmaaldorp 10, de Zoutkist - Tiensevest 25, en in de Festraetsstudio - Begijnhof 24.
Meer info
Waar
Cultuurcentrum de Bogaard Sint-Truiden
Wanneer
Van 10 januari 2019 tot 11 maart 2020
Rudi Eurlings is in zijn hele kunstenaarscarrière door vergankelijk- heid en dood gebiologeerd, waarbij de dood voor hem geen situatie is maar een metamorfose, een proces van vergaan, van oplossen naar een onbekende materie. Zijn werken kunnen gezien worden als een metafoor voor de vergankelijkheid, slachtoffers van de maatschappij, de kwets- baarheid, de onzin van sommige dingen. Hij gebruikt ...
Meer info
Waar
De Mindere Sint-Truiden
Stel je voor: op een dag laat je alles achter, je sociale status, al je bezittingen, zelfs de kleren die je draagt en je begint een nieuw leven, een leven in armoede, ondergeschikt aan iedereen. Dat is precies wat Franciscus van Assisi deed en daarom noemde hij zijn volgelingen de ‘mindere broeders’. Laat je meeslepen met dit boeiende verhaal in museum DE MINDERE!
Meer info
1-7 van 7 resultaten