Tentoonstelling

12 gevonden resultaten

Waar
Abdijsite Sint-Truiden
Wanneer
Van 15 september 2018 tot 14 december 2018
Kennismakingstocht langs loopgraven en tunnels uit de Eerste Wereldoorlog met figuranten, oorlogsmateriaal, glasprojecties, infozuilen, communicatie in morse (radio-amateurs), dorpscafé anno 1918,…. Deze kennismakingstocht kan eventueel gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling (van 12 november tot 14 december) in de Keizerszaal, en/of met een bezoek aan het Historisch Centrum ...
Meer info
Waar
Museum DE MINDERE Sint-Truiden
Wanneer
Van 15 september 2018 tot 14 december 2018
Jos Tysmans bracht de oorlog door als brancardier aan het Ijzerfront. In 1918 keerde hij terug en werd leraar in de Saffraanberg. Tysmans maakte in het fronthospitaal een hele reeks tekeningen. Deze tekeningen zijn te zien tijdens een tentoonstelling in Museum DE MINDERE Openingsuren: van dinsdag tot zaterdag van 10 uur tot 12u30 en van 13 uur tot 17 uur; op zon- en feestdagen van 14 uur tot ...
Meer info
Waar
Museum DE MINDERE Sint-Truiden
Wanneer
Van 15 september 2018 tot 15 december 2018
Schilder-tekenaar Jos Tysmans (1883-1974) was brancardier tijdens WO I en woonde een belangrijk deel van zijn leven in Sint-Truiden. De tekeningen die hij aan het Ijzerfront maakte, worden samen met nooit eerder getoonde attributen in deze expo tentoongesteld.
Meer info
Waar
Gemeentelijke Feestzaal Aalst Aalst (Sint-Truiden)
Wanneer
Van 15 december 2018 tot 16 december 2018
49ste Vogelshow van de Burchtkraai Brustem Met deelname van europese, exoten, kleur- en postuur kanaries, kruisingen, parkieten. De moeite om even rond te wandelen tussen al deze mooie vogeltjes. De Inkom is GRATIS
Meer info
Waar
Gemeentelijke feestzaal te aalst-sint truiden Sint-Truiden
Wanneer
zondag 16 december 2018
49ste Vogelshow van de Burchtkraai brustem. Met deelname van allerlei soorten vogels, de moeite om eens rond te wandelen tussen al deze prachtige vogeltjes.
Meer info
Waar
Triamant Haspengouw Velm (Sint-Truiden)
Wanneer
Van 12 oktober 2018 tot 30 december 2018
Tentoonstelling in samenwerking met fotoclub Renovat en bewoners van Triamant. Oude foto's, en bijhorende herinneringen worden terug bovengehaald en vertaald naar het heden. Dit levert niet enkele prachtige werken op, het is ook onderdeel van het grotere project 'Vergeet dementie, onthou mens' , waarbij we mensen, vanuit hun heden en verleden, met hun herinneringen in beeld willen brengen om ...
Meer info
Waar
Minderbroederskerk Sint-Truiden
Wanneer
Van 16 maart 2019 tot 17 maart 2019
De Limburgse floristen van de Koninklijke unie van België zijn te gast op de Minderbroederssite van Sint-Truiden met een tentoonstelling rond bloemen en kunst op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019. Bloemkunstenaars maken een bloemstuk dat past bij een kunstwerk. Deze kunstwerken worden geveild voor een goed doel. De kerk zal, voor de laatste keer, mooi bebloemd worden door de Truiense floristen.
Meer info
Waar
Kantsite Kant in Vlaanderen Sint-Truiden
Wanneer
Van 16 augustus 2018 tot 26 augustus 2019
Kant in Vlaanderen vzw is een koepelorganisatie officieel erkend als vertegenwoordiger voor het immaterieel erfgoed kant en aanverwante technieken bij de Vlaamse Gemeenschap. In deze tentoonstelling stellen wij de Evolutie voor die het kanterfgoed in Vlaanderen heeft doorgemaakt vanaf het ontstaan tot de hedendaagse uitvoeringen.
Meer info
Waar
Cultuurcentrum de Bogaard Sint-Truiden
Wanneer
Van 24 september 2018 tot 22 november 2019
In Aztec Adventure: ‘the Bebop Odyssee’, begeeft Captain Bebop zich met zijn Team op onbekend terrein. Als een ervaren ontdekkingsreiziger orchestreert hij een expeditie vol gevaren naar een ver vervallen Aztekenrijk…. In deze zoektocht naar beelden, installaties en grafisch werk wordt de toeschouwer ondergedompeld in de mystieke wereld van 'Pechimebra'.
Meer info
Waar
Cultuurcentrum de Bogaard Sint-Truiden
Wanneer
Van 22 september 2018 tot 22 november 2019
In ‘Aztec Adventure: The Bebop Odyssee’, gaat Raf Roefflaer, aka Captain Bebop, met zijn team op zoek naar een geheime schat. Als een volleerd ontdekkingsreiziger onderneemt hij een tocht vol gevaren naar een raadselachtig en vervallen Aztekenrijk. De toeschouwer wordt ondergedompeld in een visueel spektakel: een zoektocht naar beelden, installaties en grafisch werk. Be prepared!
Meer info
1-10 van 12 resultaten

Pagina's