Monument

7 gevonden resultaten

Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem

Waar
Abdijsite Sint-Truiden
Wanneer
Van 1 april 2017 tot 29 oktober 2017
In de abstsvleugel van de abdij vind het je het museum dat de geschiedenis van het voormalige vliegveld Brustem belicht. Een boeiende tentoonstelling met foto's en unieke voorwerpen verbonden aan de basis vanaf 1936. De Belgische aanwezigheid, de bezetting door de Duitse Luftwaffe en vervolgens de Amerikaanse USAAF-periode. Vanaf 1947 trainde de Belgische Luchtmacht haar piloten in Brustem.
Meer info

Historische parels met de Trudopas

Waar
Dienst Toerisme - Sint-Truiden Sint-Truiden
De verschillende historische gebouwen die Sint-Truiden rijk is bezoeken, met één toegangskaart? Het is mogelijk! Met een TRUDOpas kan je dagelijks volgende monumenten bezoeken: abdijtoren, crypte, kapucijnenkapel en het kerkje van Guvelingen.
Meer info

Sint-Genovevakerk

Waar
Sint-Genovevakerk Sint-Truiden Zepperen
Al in 650 was hier een bedehuis, gewijd aan de heilige Genoveva van Parijs. De kerk heeft een opvallende toren uit de 12e eeuw. Het interieur is versierd met unieke muurschilderingen uit de 16e eeuw.
Meer info

Minderbroedersklooster en -kerk Sint-Truiden

Waar
Minderbroedersklooster en -kerk Sint Truiden Sint-Truiden
De minderbroeders kwamen in 1226 in Sint-Truiden aan. Omstreeks 1257 stond de abt van de abdij aan de paters een terrein af om er een kerk en klooster te bouwen. Kerk en klooster kenden een bewogen geschiedenis.
Meer info

Begijnhof en Begijnhofkerk Sint-Truiden

Waar
Begijnhof en Begijnhofkerk Sint-Truiden Sint-Truiden
Samen met 12 andere begijnhoven, maakt het begijnhof van Sint-Truiden deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. De Begijnhofkerk van Sint-Truiden is één van de belangrijkste middeleeuwse begijnhofkerken in Vlaanderen. Het koor dateert uit de 13de eeuw, het middenschip uit de 16de eeuw. De kerk is vooral bekend om haar 38 schitterende muurschilderingen van de 13de tot de 17de eeuw.
Meer info

Onze-Lieve-Vrouwekerk Sint-Truiden

Waar
Onze-Lieve-Vrouwekerk Sint-Truiden Sint-Truiden
De Onze-Lieve-Vrouwekerk is de eerste parochiekerk die abt Adelardus II in de 12e eeuw bouwde. In de kelder, waar de schatkamer zich bevindt, zie je uniek religieus erfgoed: schrijnen, reliekhouders, altaargerei, religieuze gewaden...
Meer info

Geleid bezoek aan Huis Nagels

Waar
Huis Nagels Sint-Truiden
Zowel de voorgevel als het interieur van deze imposante 19e-eeuwse notariswoning geven je een unieke kijk op het eclectisch spel van bouwstijlen en stijlelementen. Je voelt de geest "upstairs-downstairs" meteen aan. Als apotheose wacht een verrassende visite aan enkele privé-ruimten op de bel-étage. Vooral het mysterieuze Egyptische salon (Salon de Musique) maakt deze ervaring uniek. Welkom!
Meer info
1-7 van 7 resultaten