Tinteling

Tinteling brengt internationale installatiekunst naar domein 't Speelhof
In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw een kunstproject in de groene long van Sint-Truiden. 20 lokale, nationale en internationale kunstenaars plaatsen installatiekunst in situ in domein ' t Speelhof. Gebaseerd op het werk, het leven of de visie van de Heilige Trudo gaan ze aan de slag met de mooie groene ruimte.
Met het project 'Tinteling' wil de vereniging actuele kunst in groene publieke ruimtes promoten en de bezoekers aanzetten tot kunstbeleving.
Daarnaast zullen er in het domein ook een aantal nevenevenementen worden georganiseerd die later op het jaar plaatsvinden. Zo zijn er workshops met Fedasil gepland - in samenwerking met Soroptimist Sint-Truiden -, een kunstproject met de bewoners van WIRIC vzw, expo' s van onder andere Renovat en Kantelink en een toonmoment van Academie Haspengouw. Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om samen met enkele kunstenaars het parcours af te wandelen en daarna lekker te brunchen in de Afspanning, georganiseerd door het Davidsfonds Brustem.
Van 27 april tot 24 november 2019
Domein 't Speelhof | Speelhoflaan 5 - 3800 Sint-Truiden
Vrij en gratis toegankelijk
Meer info: www.kunstgroen.be
Facebook (logo): KUNST GROEN

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
't Speelhof
Speelhoflaan 5, 3800 Sint-Truiden 50.8234512 - 5.1917696
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
VZW Kunst Groen
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Thema
Installatiekunst
Trefwoorden
visitlimburg

Mis geen enkel nieuwtje