Op goede Haspengouwse grond : praatshow van Haspengouwse Zondaggasten

In deze zondagse praatshow gaat Guido Wevers in gesprek met landbouwingenieur Michel Moiës en beeldend kunstenaar Gert Robijns. Beiden hebben een eigen kijk op het Haspengouwse landschap. De show wordt afgewisseld met veel live muziek van de band Ernst én met een zondagse taartpauze. Alles uit eigen streek.
Michel Moiës kent als zoon van de Michaëlhoeve in Opheers, een gemengd landbouwbedrijf méthoevetoerisme, de boerenstiel van binnenuit. Als landbouwingenieur werkt hijbij de Nederlandse Firma Vantage Agrometius in Zepperen aan het ontwikkelenvan  precisielandbouw.  GPS-toepassingen helpen bij het eenvoudig, efficiënt, economischen ecologisch uitvoeren van werkzaamheden in de akkerbouw.  Michel Moiësdoceert het vak mechanisatie aan de toekomstige masters in de biowetenschappen, afstudeerrichting‘Plant, dier en omgeving’ (KULeuven & Thomas More Hogeschool Geel).  Gert Robijns is beeldend kunstenaar in en met het landschap.Voor de Trudofeesten plantte hij aan het eind van de militaire startbaan inKerkom een witte versie van zijn geboortedorp Gotem.  Het onderste boven neerplanten van een autoaan een benzinestation,  zijn spiegels ophet kasteeldomein Speelhof en een serreproject in Borgloon lokten heftigereacties uit. Hij maakte furore met zijn borden ‘Politiekers geef ons Ruslandterug’. Momenteel werkt hij aan een internationaal mobiel project ‘Reset’ datop verschillende continenten plaatsvindt.  Meteen wervelend optreden opende de muziekband Ernst de allereerste showvan Trudo’s Zondag Gasten in september 2019. Nu brengt frontvrouw DebbyTermonia en haar band nieuwe nummers uit hun fonkelnieuwe CD. ERNST zet Engelsewereldpoëzie op muziek, maar covert ook Carmen van Bizet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Academiezaal
Plankstraat, 18, 3800 Sint-Truiden 50.8162558 - 5.1879382
Wanneer
17/10 at 14:30
Prijs
€ 11.0 Basistarief: 11,00 €; Jongeren tot 25 jaar: 8,00 €; vanaf 10 personen: 9,00 €; kansentarief UITPAS Haspengouw: 2,20 €
Reservatie
www.debogaard.be/programma/haspengouw...
Telefoon: 011/701.700
Thema
Samenleving
Trefwoorden
Praatshow, zondagmatiné, B_out

Mis geen enkel nieuwtje