Kunst in de Crypte

“Afscheid” binnen het thema ontheemding

Ontheemding
Op weg , op zoek naar een thuis, zie hier het thema dat alle schilderijen van Etienne verbindt. De zoekende mens of ander wezen met zijn lasten of integendeel helemaal bevrijd , onderweg, aankomend of vertrekkend..
Leegte , het ontbreken van .. , vind je in ieder werk terug. Huizen stralen geen warmte uit., zijn slechts tijdelijke onderkomens. Landschappen zijn onbewoond, zeezichten hebben geen houvast. Bomen zijn imposante standbeelden in een van seizoen naar seizoen voorthaastende tijd.
Zijn werken dragen in zich een zekere unheimlichkeit. Nooit is hij definitief thuis steeds onderweg. In een reiskoffer heeft hij het beeld gevonden dat deze rusteloze zoektocht symboliseert. Mensen en andere wezens zijn anoniem, op weg naar..
Zijn kleurgebruik, zijn uitsnedes en zijn keuze voor eenzelfde motief (reiskoffer, ietwat vervallen onderduikplekken, leeg aandoende landschapselementen, ..) roepen dit gevoel op.

Afscheid
Tijdens het herdenkingsweekend van 2020 staan we, zeker in Sint-Truiden, terecht stil bij de dierbaren die we allemaal missen. In de crypte van de abdijkerk maak Etienne Jammaers op vraag van de cultuurdienst een installatie die dit stilstaan symboliseert en vergemakkelijkt. De toegang is uitzonderlijk gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Sint-Trudoabdij Sint-Truiden
Diesterstraat 1, 3800 Sint-Truiden 50.8167467 - 5.1863141
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Thema
Schilderkunst
Trefwoorden
defwajee

Mis geen enkel nieuwtje