Falun Dafa: Meditatielessen in Sint-Truiden

Wil je beginnen met meditatie? Goed plan! De meditatiemethode Falun Dafa brengt veel positieve invloeden in het leven en het is helemaal niet moeilijk.

Falun Dafa is een oude vorm van qigong, een praktijk voor het verfijnen van lichaam en geest door middel van oefeningen en meditatie. Wij noemen het een cultivatiepraktijk: "cultivatie" verwijst naar de verbetering van iemands geest en hart door de nauwgezette studie van de universele principes gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid; "praktijk" betekent het doen van oefeningen.

De praktijk is eenvoudig, krachtig en geheel gratis. Essentieel zijn de vijf rustige en vloeiende oefeningen, inclusief een zittende meditatie. Deze eenvoudige, langzaam bewegende oefeningen openen de energiekanalen en versterken de energiecirculatie in het lichaam. De oefeningen hebben een positieve invloed op de gezondheid en verminderen stress en spanningen. De bewegingen zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen uitgevoerd worden door mensen van alle leeftijden. Na de oefeningen voelt men zich rustig, kalm en vol energie.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere zaterdag van 09u00 tot 10u30 terecht in het Stadspark van Sint-Truiden (nabij de ingang aan de St-Trudostraat). Bij mooi weer worden de oefeningen buiten gedaan. Bij slecht weer kan u ons vinden in het lokaal 'Ark van 't Park'.

Iedereen is hartelijk welkom om mee te doen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Stadspark
Sint-Trudostraat , 3800 Sint-Truiden 50.819105 - 5.1863249
Wanneer

tot

Open op:

  • Zaterdag van 9:00 tot 10:30
Organisatie
vzw Falun Dafa
Prijs
gratis
Contact
johan.bijnens@gmail.com
Telefoon: 0473/457.924
Thema
Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport

Mis geen enkel nieuwtje