De Mindere

Stel je voor: op een dag laat je alles achter, je sociale status, al je bezittingen, zelfs de kleren die je draagt en je begint een nieuw leven, een leven in armoede, ondergeschikt aan iedereen. Dat is precies wat Franciscus van Assisi deed en daarom noemde hij zijn volgelingen de ‘mindere broeders’. Laat je meeslepen met dit boeiende verhaal in museum DE MINDERE!

Doe een pij aan en ga op stap in het museum.
Het museum gaat over Franciscus. Hij leefde zo’n 800 jaar geleden in Assisi, in Italië. Hij koos voor een leven in armoede en in de natuur. Zijn volgelingen zijn de paters minderbroeders. Zij droegen een bruine pij en liepen op blote voeten.

Voor jullie is er een speciaal luisterparcours in het museum. Je ontleent een hoofdtelefoon waarmee je op verschillende punten kan inpluggen. Je luistert naar straffe verhalen: over het jongentje dat pater wou worden, de melk met vellen in het internaat, de heimwee naar huis, de olifantenjacht tijdens de missie in Congo….

Zoek de vlieg!
In de hal van het museum, de zaal “zij kwamen op blote voeten…” en in de benedenzaal zoek je dozen met de vlieg. In iedere doos zit een opdrachtje. Je maakt er een puzzel, je leert er knopen leggen, je zoekt de ontbrekende stukken, je zingt mee met een lied …. Terug aan het onthaal, wacht je een verrassing!!
Vlieg is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Vis voor de kleuters!
De opdrachten van Vis Frans zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters. Bij dit museumbezoek worden er kerken gebouwd, paters aangekleed, puzzels gemaakt en nog zoveel meer. Laat de kleine handjes in actie komen.
Vis is er voor kleuters van 3 tot 6 jaar onder begeleiding van hun (groot)ouders.
Waar
De Mindere
Capucienessenstraat 1, 3800 Sint-Truiden 50.8138663 - 5.1865628
Wanneer
  • Dinsdag - zaterdag van10:00tot12:30van13:00tot17:00
  • Zondag van14:00tot17:00
Prijs
gratis
Contact
info@demindere.be
Fax: +32 11 67 29 71
Thema
Erfgoed

Mis geen enkel nieuwtje