Aperitiefconcert met muzikaal jongerentalent uit Canada

Als opening van de openlucht kunsthappening “Les couleurs de Montmartre” treedt het Canadese McKenna Kwintet op. Marja McKenna viool, mezzo-sopraan, Markus McKenna viool, bas-bariton, Minja McKenna altviool, sopraan, Matthey McKenna altviool, tenoor, Michael McKenna violoncello, bariton
Programma
Kinley Lange Esto Les Digo.
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Strijkkwintet in C , K. 515 (1787)
John Jacob Niles (arr. Harry Wilson & Walter Ehret) Black is the Colour of My True Love’s Hair
Frank Tichely (arr. Jonathan Quick) Loch Lomond
John Newton (arr. McKenna Quintet) Amazing Grace
Het McKenna Kwintet is een dynamisch ensemble uit Alberta in Canada., dat strijkkwintetten en a capella vocale muziek met elkaar verweeft. Het kwintet bestaat uit vijf broers en zussen. Ze zijn half Fins en half Iers en ze noemen zichzelf ‘Firish‘. Deze erfenis zorgt voor veel pittige muzikale discussies, maar ze geloven ook dat het oplossen van conflicten slechts een halve stap verwijderd is. Dat verklaart ook hun interesse in kwarttonen.
Het McKenna Kwintet heeft door heel Noord-Amerika gereisd om hun artistieke opleiding voort te zetten bij gerenommeerde docenten van academische instellingen zoals de New York University, Boston University, het Banff Centre for Arts and Creativity, University of North Texas en de Aaron Copland School of Music.
Dit aperitiefconcert is een samenwerking van het Orlando Festival met het Begijnhof Buurtcomité en wordt gesteund door de stad Sint-Truiden en de Provincie Limburg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Begijnhofkerk
Begijnhof , 3800 Sint-Truiden 50.8213528 - 5.1939598
Wanneer
This event is finished.
Contact
Fax: 0488/31.55.47

Mis geen enkel nieuwtje