Begeleide uitstap of rondleiding

22 gevonden resultaten

Waar
Huis Nagels Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
Ervaar de up-/downstairs sfeer in deze indrukwekkende notariswoning anno 1892. Zowel de gevel als het interieur van deze 19e eeuwse notariswoning geven u een kijk op het eclectische spel van klassieke bouwstijlen. U vertoeft in de geest van de belle-époque met als finale een verrassende visite aan enkele privé-vertrekken op de bel-étage. Het Egyptisch salon is een puik voorbeeld van ...
Meer info
Waar
Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopnemingkerk Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
De eerste kerk dateerde uit de 11de eeuw. De huidige uit de 14de en 15de eeuw. Honderden jaren geschiedenis heeft een enorme kerkschat opgeleverd. Ontdek de mooi gerestaureerde kerk en haar schatkamer, helemaal in het teken van de Trudofeesten.
Meer info
Waar
't Speelhof Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
Op dit voormalig buitenverblijf voor de monniken van de Sint-Trudoabdij kan je heerlijk ontspannen. Het omgracht Speelhof met park was een 'speelhuis' voor de abdij, waar de monniken tot rust konden komen. Op het domein vindt ter gelegenheid van de Trudofeesten de openluchttentoonstelling Tinteling plaats, met werken geïnspireerd door de Heilige Trudo.
Meer info
Waar
oud stadhuis Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
Gebouwd op de scheidingslijn tussen het abbatiaal en prinsbisschoppelijk stadsdeel neemt het stadhuis een bijzondere plaats in op de markt. Het werd enkele jaren geleden prachtig gerestaureerd. Het belfort viert haar 20 jarig jubileum als Unesco-werelderfgoed.
Meer info
Waar
Kasteel Nieuwenhoven Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
Het kasteel van Nieuwenhoven was eeuwenlang een buitengoed van de abten van de Sint-Trudoabdij. In de 19de eeuw werd het abtsverblijf verbouwd tot droomkasteel in neo-Tudorstijl. Op Open Monumentendag zijn er tal van kinderactiviteiten voorzien. Zo kunnen kinderen onder meer op zoek gaan naar de schat van Trudo, deelnemen aan een speciale rondleiding voor kinderen of zich uitleven met tal van ...
Meer info
Waar
Grote Markt Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
Deze Trudowandeling neemt je mee op een tocht door de historische binnenstad en toont de veelzijdige aanwezigheid van Trudo. Ontdek de wonderbaarlijke verhalen samen met een gids.
Meer info
Waar
crypte en kerkveld Sint-Truiden
Wanneer
zondag 8 september 2019
De crypte, de begraafplaats van de Heilige Trudo en het hart van het bedevaartsoord. Is er een meer tot de verbeelding sprekende plek om de mirakels van de Heilige Trudo weer tot leven te wekken?
Meer info
Waar
station Sint-Truiden
Wanneer
dinsdag 17 september 2019
We trekken met de trein en met onze gids naar Leuven, we mixen er cultuur met ontspanning.
Meer info
Waar
vertrekplaats bushalte Brustempoort Sint-Truiden
Wanneer
dinsdag 24 september 2019
We bezoeken het africamuseum in Tervuren onder begeleiding van een gids. De drijvende kracht achter dit museum was koning Leopold II. Daarna toeren we rond in de druivenstreek van Hoeilaert met een ander gids. Bij serrist Van Campt mogen we niet alleen kijken maar ook proeven van de overheerlijke druiven.
Meer info
Waar
Belgische Fruitveiling Sint-Truiden
Wanneer
Van 4 april 2019 tot 26 september 2019
In april en september gunnen heel wat fruitbedrijven je een blik achter de schermen tijdens een exclusieve en smakelijke rondleiding. Deze rondleidingen zijn voor individuele toeristen. Groepen maken vooraf een afspraak. De BFV is de grootste Belgische organisatie van fruittelers. De coöperatie telt 1300 leden en heeft een omzet van zo'n 145 miljoen euro per jaar. De BFV telt 5 vestigingen en ...
Meer info
1-10 van 22 resultaten

Pagina's