Begeleide uitstap of rondleiding

27 gevonden resultaten

Dag van de senior

Waar
't Speelhof Sint-Truiden
Wanneer
donderdag 23 november 2017
Een hele dag vol activiteiten voor de senioren georganiseerd door verschillende stadsdiensten: toerisme, bibliotheek, sport, welzijn,...enz. Het volledige programma met inschrijvingsformulier van deze dag kan je vinden in het stedelijk informatieblad van oktober 2017 of je kan het opvragen bij de dienst Welzijn (011-70 15 57, info.welzijn@sint-truiden.be). Inschrijven verplicht.
Meer info

Bezoek aan oud stadhuis Sint-Truiden met belfort

Waar
Stadhuis Sint-Truiden
Wanneer
Van 8 januari 2017 tot 3 december 2017
Eén van de drie torens is het 18de-eeuws stadhuis en is gebouwd rond de middeleeuwse hal en haltoren of belfort. De toren herbergt een gerestaureerde beiaard met 50 klokken en is beschermd als Unesco-werelderfgoed. Het gerenoveerd stadhuis,de eye-catcher in het midden van de markt, is zeker een bezoekje waart. Samen met de vernieuwde Grote Markt komt dit gebouw mooi tot zijn recht.
Meer info

Rondleiding brouwerij en alcoholstokerij Wilderen

Waar
Brouwerij en stokerij Wilderen Sint-Truiden
Wanneer
Van 1 januari 2015 tot 17 december 2017
Bezoek de hypermoderne brouwerij en alcoholstokerij ineen authentiek industrieel complex, anno 1743,met imposante stokerij uit 1890. Monumentalevakwerkhoeve met proef- en praatcafé om onze eigen bieren en distillaten te proeven.Rondleiding mogelijk: iedere zaterdag, zondag en feestdag om 15.00 uur.
Meer info

Rondleiding in Brouwerij Kerkom

Waar
De brouwerij van Kerkom Kerkom-Bij-Sint-Truiden
Wanneer
Van 1 februari 2017 tot 21 december 2017
De brouwershoeve in Kerkom (1878) is de gedroomde pleisterplaats geworden voor vele wandelaars, fietsers, bierproevers en levensgenieters. Gelegen tussen fietsknooppunt 185 en 186. Je kan er genieten van 11 verschillende soorten huisbieren en een kleine eetkaart met o.a. de heerlijke Binkstoemp.
Meer info

Bezoek stayenmolen

Waar
Stayenmolen Sint-Truiden
Wanneer
Van 10 december 2016 tot 23 december 2017
De molen, gelegen aan de Molenbeek en waarvan al sprake is in de 16e eeuw, is opnieuw operationeel. Het molenmechanisme werd tot in de kleinste details gerestaureerd. De bijkomende waterkrachtcentrale voorziet de molenaar en de naastliggende kunsthandel van de nodige groene energie. Je kan deze molen bezichtingen elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 10.00u tot 12.00u
Meer info

Sint-Truiden by Lights for Kids

Waar
Museum DE MINDERE Sint-Truiden
Wanneer
woensdag 3 januari 2018
Bij zonsondergang verandert Sint-Truiden in een magische stad met verlichte torens en monumenten. Ga onder begeleiding op pad en speur tijdens de wandeling naar 5 letters op bijzondere plekjes. Kan je op het einde de cijfercode kraken, dan gaat de poort van de abdijtoren open waarachter een kist met een leuke schat te vinden is. Spanning, actie en plezier gegarandeerd!
Meer info

Dijkenwandeling

Waar
Overgang Keelstraat-Terbiest (Infobord Watering Sint-Truiden) Sint-Truiden
Wanneer
zondag 7 januari 2018
Waarnemen en inventariseren van vogels rond Bernissem. Warme kledij, laarzen en verrekijker zijn aangewezen!
Meer info

Bezoek Turnhout (ikv seniorenacademie)

Waar
parkeerterrein veemarkt Sint-Truiden
Wanneer
dinsdag 30 januari 2018
Wij starten ons bezoek aan Turnhout met een heerlijk kopje koffie en een koek. Daarna worden we verwacht in het nationaal museum van de speelkaart waar de gids ons wat meer vertelt over de geschiedenis van de speelkaart in Turnhout. Dan volgt er een vrij middagmaal in het centrum van Turnhout. Na de lunch neemt een gids ons mee naar het historische centrum van Turnhout. Tijdens de wandeling ...
Meer info

Sweet Lights

Waar
Dienst Toerisme Sint-Truiden
Wanneer
Van 15 september 2017 tot 10 februari 2018
Maak samen met een gids een avondwandeling langs verlichte monumentale sites en architecturale bakens in de stad en beleef hoe licht een verhaal kan vertellen en emoties kan evoceren. Proef onderweg van onze heerlijke streekproducten en geniet van een vurig spektakel. Laat je (ver)leiden door het licht langs verlichte monumentale sites en architecturale bakens in de stad en beleef hoe licht ...
Meer info

Omgeving van het Hornerbos

Waar
BC Natuurhuis Haspengouw Aalst
Wanneer
zondag 4 maart 2018
Meer info
1-10 van 27 resultaten

Pagina's