Afhalen tegoed huisvuilzakken

maandag 8 februari 2021

Vanaf 8 februari kan je je tegoedzakken voor 2021 gaan afhalen in één van de afhaalpunten in Sint-Truiden (NIET in het stadskantoor).

Elk gezin dat in Sint-Truiden op 1 januari 2021 gedomicilieerd is, ontvangt in de loop van 2021 een aanslagbiljet voor de inzameling en verwerking van het afval. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van je gezin op 1 januari 2021. In ruil voor je jaarlijkse bijdrage heb je recht op een hoeveelheid huisvuilzakken, in functie van de grootte van je gezin.

  • gezin van 1 persoon: 2 rollen kleine grijze huisvuilzakken
  • gezin van 2 personen: 2 rollen grote grijze huisvuilzakken
  • gezin van 3 personen: 2 rollengrote grijze huisvuilzakken en 1rol kleine grijze huisvuilzakken
  • gezin van 4 personen of meer: 3 rollen grote grijze huisvuilzakken

 

1 rol grote zakken = 2 rollen kleine zakken
2 rollen kleine zakken = 1 rol grote zakken

Gezinnen met een kind/kinderen jonger dan 3 jaar krijgen van het stadsbestuur 1 gratis rol grote grijze vuilzakken per kind per jaar. Deze zakken kan je ineens meenemen wanneer je naar je plaatselijke handelaar gaat voor je tegoedzakken. Je hoeft hier geen attest voor bij te hebben, dit staat automatisch in het systeem. 

Waar en wanneer afhalen?
Je kan je tegoedzakken afhalen bij de plaatselijke handelaars vanaf 8 februari 2021. Je kan dan ook een GFT-sticker voor 2021 kopen. De GFT-sticker kost 40 euro voor een grote container en 15 euro voor een kleine container. Heb je nog geen GFT-container, vraag er dan één aan via het Contactcentrum, 011 70 14 14. Je kan de lijst met de deelnemende handelaars hier raadplegen.

Wat meenemen?
Zorg ervoor dat je je elektronische identiteitskaart meeneemt. Mensen die voor hun buren, ouders, … zakken willen meenemen of GFT-stickers willen kopen, mogen dat, maar moeten de bijhorende identiteitskaarten meenemen.

Opgelet
Mensen die pas na 1 januari 2021 in onze stad zijn komen wonen, krijgen geen tegoedzakken. Zij krijgen dit jaar ook geen factuur van Limburg.net.

Meer info?

Afhalen tegoed huisvuilzakken Sint-Truiden