BEROERT FESTIVAL - DAG 1

Wanneer

  • vrijdag 29 september 2023 van 20u15 tot 22u30

Locatie

Minderbroederskerk
Minderbroedersplein 5 , 3800 Sint-Truiden

B-classic en CC de Bogaard beroeren je met avontuurlijke concerten in Truiens toperfgoed.Liggend tussen eeuwenoude muurschilderingen trippen op klassiek en een nachtje doorbonken op Beethoven & co: het festival Beroert van B-Classic en CC de Bogaard verkent avontuurlijke paden in prachtige, eeuwenoude locaties. Maar vergeet harde klapstoeltjes en strak voor je uitkijken: BE-ROERT pakt het anders aan.


Op vrijdag 29 september laat B-Classic de beste strijkersensembles ter wereld elkaar voor een eerste keer besnuffelen en inspireren. Manchester Collective en het Belgische Bryggen Bruges Strings strijken dan neer in de machtige Minderbroederskerk met composities van Richard Strauss, het prachtige Fantasia on a theme by Thomas Tallis van Ralph Vaughan Williams en herschreven klassiekers van Vivaldi, Bach en andere meesters


Zodra je ook maar één teennagel in de kerk neerpoot, word je ondergedompeld in muziek én beleving. Wie weet komt je zelfs in een biechtstoel terecht. Geef toe: dat was al even geleden.Programma:


Antonio Vivaldi. Concerto RV 156 in G minor


Ralph Vaughan-Williams. Fantasia on a Theme of Thomas Tallis


Vivaldi / Ligeti / Clark / Bach. Recreation


Richard Strauss. Metamorphosen


Organisatie

Cultuurcentrum de Bogaard
Capucienessenstraat 8 , 3800 Sint-Truiden

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.
Naar top