Aanvraag buurtactiviteiten- en premie

Vanaf 9 juni 2021 komen er stap voor stap meer versoepelingen in de coronamaatregelen en zal er meer mogelijk worden; tenminste als de toestand positief blijft evolueren.

Alle buurtactiviteiten moeten gemeld of aangevraagd worden aan de stad Sint-Truiden via het evenementen- en fuifloket.  

 

Hoe aanvragen?

TEST deze nieuwe aanvraagprocedure eens uit vóórdat jullie een echte aanvraag doen. Vul bij ‘naam event’ TEST in.

De bedoeling van deze nieuwe procedure is om alle mogelijke risico’s en vormen van overlast te kunnen inschatten en jullie te adviseren hoe de activiteit veilig kan doorgaan.
Het overgrote deel van de buurtactiviteiten (+-80%) zijn kleine activiteiten (zie hieronder). Deze zullen met deze nieuwe procedure sneller een beslissing krijgen.   

Selecteer ‘nieuwe aanvraag’

Indien het antwoord op ALLE onderstaande vragen JA is, selecteer je bij ‘type evenementen’  'melding kleine activiteit'. In dat geval volgt een korte aanvraagprocedure gevolgd door een snelle beslissing.

  • minder dan 100 mensen  
  • die zal plaatsvinden tussen 7u en 22u,
  • op privé terrein en zonder verkeersmaatregelen,
  • buiten overal een vrije doorgang van minimaal 3,5meter,
  • met enkel achtergrondmuziek (85db(a) of minder)

In ALLE andere gevallen selecteer je bij ‘type evenementen’  'aanvraag evenement of fuif'.  In dat geval volgt een langere aanvraagprocedure en zullen jullie 3 a 6 weken op een beslissing moeten wachten omdat verschillende diensten en/of politie advies moeten geven waarna het schepencollege zal beslissen of de activiteit mag doorgaan.

Contacteer ons met vragen en opmerkingen.

BijlageGrootte
PDF icon Infobrochure buurtwerking stad Sint-Truiden2.87 MB