29 en 30 april opnieuw erfgoedexpo's in Keizerszaal en Kapucijnenklooster

woensdag 26 april 2017

Vorige zondag was het Erfgoeddag in Sint-Truiden. Verschillende kijklustigen kwamen hun licht opsteken op één van de 17 activiteiten. 

Ook bij de demonstraties van het stadsarchief kwam er heel wat volk over de vloer. In de Keizerszaal kon je kennismaken met allerlei verrassende vondsten uit de Truiense archiefcollecties en in de kapel van het Kapucijnenklooster liep er een tentoonstelling over acht eeuwen zieken- en armenzorg. 

Kon je er zondag niet bij zijn? Op zaterdag 29 en zondag 30 april heb je een tweede keer de kans. Van 10u tot 18u kan je binnenspringen in de prachtige Keizerszaal of langsgaan op de zorgexpo in de kapel van het Kapucijnenklooster. De toegang is gratis.

PRAKTISCH

Expo 'Archiefzorg in Actie'

  • Wat? 70 lopende meter archief ging door de handen van het vrijwilligersteam ‘Schaderegistratie en zuurvrij ompakken’, nog ruim 1 kilometer te gaan. Aan de hand van verrassende vondsten maak je kennis met de vele aspecten van zorg voor archiefcollecties.
  • Wanneer? Zaterdag 29 en zondag 30 april (10u - 18u)
  • Waar? Keizerszaal (Diesterstraat 1, 3800 Sint-Truiden)

 

Expo 'Acht eeuwen publieke zieken- en armenzorg in Sint-Truiden'

  • Wat? In de kapel van het oude Kapucijnenklooster, sinds de Franse Tijd het centrum van de publieke armen- en ziekenzorg, leiden archiefstukken en enkele collectiestukken van het OCMW door acht eeuwen zorg in Sint-Truiden.
  • Wanneer? Zaterdag 29 en zondag 30 april (10u - 18u)
  • Waar? Kapel Kapucijnenklooster (Clement Cartuyvelsstraat 12, 3800 Sint-Truiden) 

 

Meer info?

afbeelding archiefzorg in actie