‘Het stadhuis van Sint-Truiden. Hart van de democratie’: Een prachtig boek over een uniek stadhuis

vrijdag 14 december 2018

Wij pakken dit eindejaar uit met het ideale kerstcadeau. Vanaf nu ligt ‘Het stadhuis van Sint-Truiden. Hart van de democratie’ in de rekken van de toerismeshop op de Grote Markt. Het luxesalonboek bundelt in meer dan 150 pagina’s verleden, heden en toekomst van het mooiste monument van de hoofdstad van Haspengouw. De oplage van het verzamelwerk is beperkt. 

Sint-Truiden heeft als middeleeuwse stad een weelderige schat aan monumenten en historische gebouwen. Het ene pand is al gekender dan het andere, maar het statige stadhuis staat met stip op nummer één als hét absolute uithangbord. De voorbije jaren is het stadhuis - dat ten dele beschermd is als UNESCO-werelderfgoed - vanbinnen en vanbuiten in zijn oorspronkelijke glorie hersteld. Als sluitstuk van de restauratie brengt het stadsbestuur van Sint-Truiden nu een prachtig salonboek uit voor het unieke monument. 

Het boek bevat tal van artistieke foto’s, historische wetenswaardigheden en memorabele gebeurtenissen. In ruim 150 bladzijdes neemt het verzamelwerk je mee door de meer dan zes eeuwen durende geschiedenis van het sierlijke gebouw in het centrum van onze rijkelijke Grote Markt. Bovendien is het boek hét perfect kerstgeschenk dat bij iedere Truienaar ongetwijfeld een brede glimlach op het gezicht zal toveren.

Het boek kwam tot stand dankzij de deskundige inzet van een aantal van onze eigen medewerkers.

Iedereen die zich een exemplaar wil aanschaffen, raden we trouwens aan niet te lang te wachten. De oplage is gelimiteerd, een bewuste keuze om het boek een exclusieve toets mee te geven. Zo wordt het in de toekomst een echt collectorsitem. 

‘Het stadhuis van Sint-Truiden. Hart van de democratie’ is vanaf nu voor 25 euro verkrijgbaar bij Toerisme Sint-Truiden (Grote Markt). Voor 5 euro extra wordt het boek ook thuis geleverd. 

Meer info?

Het stadhuis van Sint-Truiden, hart van de democratie