ActueelBE-ALERT

BE-ALERT is een nieuw alarmeringssysteem om de bevolking bij een noodsituatie sneller en duidelijker te verwittigen en zo goed mogelijk te informeren. Dit gebeurt via sms of gesproken boodschap.

Wil ook jij bij een noodsituatie verwittigd worden? Schrijf je dan in op www.be-alert.be. Vanaf dan sta je in de databank of word je in geval van een crisissituatie persoonlijk gewaarschuwd en geïnformeerd via je telefoon of gsm.

Alarmeringstest

Donderdag 2 oktober 2014 wordt via verschillende kanalen een alarmeringstest uitgevoerd door het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Sirenes: tussen 12.00 uur en 13.30 uur vindt de trimestriële test van het netwerk van de 570 elektronische sirenes plaats.

Deze sirenes zijn opgesteld rond nucleaire sites en Seveso-ondernemingen met hoge drempel (in Sint-Truiden: de bedrijven Globachem en Hermoo).

BE-Alert: tussen 10.00 uur en 14.00 uur versturen de pilootgemeenten van het project BE-Alert eveneens een sms naar al hun inwoners die ingeschreven zijn in het systeem.

Info:     Johan Vandenborne, ambtenaar noodplanning, gsm 0498-93 91 12

Created by created by anaXis Nv