Actueel
Bereikbaarheid en verkeersomleidingen tijdens Grote Prijs Tim Wellens

Op maandag 3 augustus 2015 is er de Grote Prijs Tim Wellens, een echte zomerkoers op een plaatselijk parcours doorheen de straten van Sint-Truiden.De start (17.00 uur) en aankomst (20.00 uur) liggen op de Grote Markt. 

De Grote Markt is parkeer- en verkeersvrij van zondag 2 augustus (Sport- en Ballonhappening) tot en met maandag 3 augustus 2015, omstreeks middernacht. In het centrum van de stad zullen vanaf zondagavond nadar- en herashekken geplaatst worden langs beide zijden van de weg. Op diverse plaatsen worden er tijdens de koers oversteekplaatsen en stewards voorzien. 

Bewoners en werknemers

De volgende straten van het parcours zijn op maandag 3 augustus parkeervrij vanaf 16.00 uur en verkeersvrij vanaf 16.30 uur:
Plankstraat - Clement Cartuyvelstraat - Slachthuisstraat - Speelhoflaan - Schurhoven - Nieuwpoort - Schepen Dejonghstraat - Minderbroedersstraat - Minderboedersplein - Clockemstraat - Naamsesteenweg - Olympialaan - Ziekerenweg - Tiensesteenweg - Stapelstraat
Vanaf middernacht wordt het verkeer in deze straten opnieuw doorgelaten.

Het verkeer in de overige straten volgt op maandag 3 augustus vanaf 16.00 uur de rijrichting van de renners:
Diestersteenweg - Bornedries - Engelbamp - Melveren-Centrum - Hasseltsesteenweg
Vanaf middernacht verloopt het verkeer opnieuw volgens de normale regeling

Parkings Begijnhof en Sportcomplex Sint-Pieter (Olympialaan) zijn tussen 15.00 en 21.00 uur NIET bereikbaar. Parkeerterein Veemarkt blijft toegankelijk via de Sint-Jansstraat en de Parkstraat. Alternatieve parkings zijn: Station, Sluisberg, Cicindriawijk, Technicum en Europaplein.

Bezoekers

Met de fiets
Aan de Truienaars wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets naar de Grote Prijs Tim Wellens te komen. Er is van 15.00 tot 20.00 uur een gratis bewaakte fietsparking op de Groenmarkt (aan de achterzijde het stadhuis).

Met de bus
Bezoekers uit omliggende dorpen en gemeenten kunnen met bussen van De Lijn naar de Grote Prijs Tim Wellens komen. De haltes aan het Europaplein en het station liggen vlakbij het parcours.

Met de trein
Het station van Sint-Truiden is rechtstreeks bereikbaar vanuit Hasselt, Genk, Leuven, Brussel en Gent. Het station ligt op 250 meter van het parcours en op 10 minuten wandelen van de Grote Markt.

Met de auto
De volgende omleidingstrajecten zijn van toepassing:

Verkeer op Diestersteenweg, komende vanuit richting Herk-De-Stad:
Deze omleiding verloopt via Terbeek - Metsterenweg - Rummenweg - Houtstraat – Gorsemweg

Verkeer op de N80, komende vanuit richting Namen naar Terbiest/Hasseltsesteenweg:
Deze omleiding verloopt via Sint-Jorisstraat - Terbiest - rotonde aan Terbiest/Kommanderijstraat/Duifhuisstraat - rotonde Terbiest/Hasseltsesteenweg/Melveren-Centrum

Verkeer komende vanuit Haspengouwlaan en Montenakenweg naar Tiensesteenweg/station/Diestersteenweg:
Deze omleiding verloopt via Montenakenweg - Ziekerenweg - Appelstraat - Halmaalweg - Tiensesteenweg

Verkeer vanuit centrum / stationsomgeving / Nieuw-Sint-Truiden naar Luik of Hasselt:
Deze omleiding verloopt via Prins-Albertlaan – Stationsplein – Gazometerstraat - Tiensesteenweg – rotonde ter hoogte van Stayen - Haspengouwlaan (richting Luik: rechtdoor); (richting Hasselt: via oprit van N80).

Bezoekers kunnen terecht op de extra parkings aan Stayen en aan de achterkant van het station. Ze kunnen hiervoor de wegwijzers tot aan de parkings volgen. Vanaf de parkings is er bewegwijzering tot aan het parcours.

Parkings Begijnhof en Sportcomplex Sint-Pieter (Olympialaan) zijn tussen 15.00 en 21.00 uur NIET bereikbaar. Parkeerterein Veemarkt blijft toegankelijk via de Sint-Jansstraat en de Parkstraat. Alternatieve parkings zijn: Station, Sluisberg, Cicindriawijk, Technicum en Europaplein.

Een gedetailleerd overzicht vind je hier

Created by created by anaXis Nv